TOIMINTAA!

4H:ssa tapahtuu monenlaista; kursseja, kilpailuja, erilaisia tapahtumia, retkiä, lannoitesäkkikeräystä ja paljon muuta!

Täältä löydät tietoa meneillään olevista tapahtumista.

TIESITKÖ?

Yhdistyksellä on vuokrattavana mm. kahvinkeitintä, kasvikuivuria ja teltta perhejuhliin tai muihin tapahtumiin!

Keräys päättynyt tältä kesältä.

Kiitos kaikille kierrätykseen osallistuneille.

Lannoite- ja siemensäkkikeräys

15.5.- 30.6.

Keräykseen kelpaavat muovista valmistetut

• Yaran (painatus Yara, Kemira GrowHow, Kemira Agro tai Kemira)
    40 kg lannoitesäkit, myös metsälannoitesäkit
  • Lannoitelavojen suojahuput
  • Yaran (painatus Yara, Kemira GrowHow, Kemira Agro tai Kemira)
    suursäkit, myös metsälannoitesäkit
  • Hankkijan siemeniä sisältäneet suursäkit
  • Tilasiemenen siemeniä sisältäneet suursäkit
  • K-Maatalouden siemeniä sisältäneet suursäkit
  • Raisioagron siemeniä sisältäneet suursäkit

HUOM! MITÄÄN MUUTA MUOVIA, MUITA SUURSÄKKEJÄ  TAI MUUTA JÄTETTÄ EI KERÄYKSEEN SAA TUODA!

Lannoitesäkkejä ei tarvitse erikseen puhdistaa niihin tarttuneesta liasta, hiekasta tms. vaan ne kelpaavat keräykseen sellaisenaan. Sen sijaan mitään vieraita esineitä, kiviä yms. tai muuta muovia ei saa olla joukossa. Pakkausvaiheessa on säkit silmävaraisesti tarkastettava ja asiaan kuulumaton materiaali on poistettava. Jos säkkeihin on jäänyt lannoitetta on ne tyhjennettävä.

Suursäkkien pakkaaminen nopeutuu. 5-20 säkkiä sidotaan nostolenkistä yhteen paalilangan pätkällä. Piensäkit ja lavahuput entiseen tapaan.

Mitä kerätyille säkeille tapahtuu? Lannoite- ja siemensäkit käytetään raaka-aineena muoviteollisuudessa. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen lannoitesäkit jatkavat elämäänsä uusina muovituotteina.

40 kg:n säkkien lajittelu ja pakkaus

40 kg pakataan kuten aiemminkin 50 kpl:n pakkauksiin seuraavasti:

1. 49 säkkiä niputetaan huolellisesti päällekkäin

2. Nippu kääräistään rullalle leveyssuunnassa

3. Säkkirulla pujotetaan yhteen säkkiin, joka on avattu päästä lyhyeltä sivulta kokonaan

Lavahuppujen pakkaus

Kolmesta kuuteen (3-6) lavahuppua taitellaan siistiksi nipuksi ja pakataan yhteen lyhyeltä sivulta auki leikattuun piensäkkiin.  Pakkausta ei tarvitse sitoa.

Suursäkkien pakkaus (Huom! uudistunut pakkaustapa)

1. Sisä- ja ulkosäkkiä ei tarvitse erottaa toisistaan.

2. Jos säkissä on lannoitetta, poista se kääntämällä ja ravistamalla säkkiä. Tarvittaessa leikkaa pohja auki. (Muutama lannoiterae ei haittaa)

3. Sido 5-20 säkkiä nostolenkistä napakasti yhteen paalilangan pätkällä

Nuorille maksetaan keräyspalkkio!

4H-yhdistys tilittää keräyspalkkion nuorille marraskuun aikana!

VARASTOT :

PAIMIOSSA: HUOM! HUOM! Varaston paikka vaihtunut!!!

Ajurintiellä (Neste, Paimio) OPASTUS  n. 400 m ja varastopaikka Karting-rataa vastapäätä!

SAUVOSSA:

Suojalan kenttä, Järvenkyläntie 166

Muistathan täyttää keräyspaikoilla olevaan vihkoon siinä pyydetyt tiedot!

VUOKRATAAN

KASVIKUIVURI ORAKAS

Vuokra 4 € / vrk ei jäseniltä ja 2 € / vrk jäseniltä.

KAHVINKEITINTÄ

Voit keittää sillä kerralla n. 75 kupillista kahvia. Vuokra 10 € / vrk ei jäseniltä ja 5 € / vrk jäseniltä.

TELTTAKATOS

tapahtumiin, perhejuhliin ym. vuokra 20 e/vrk